Når man reiser, har man noe å fortelle – Dag 10

Det var en gutt fra Mo i Ran’
han må spise en skje med tran.
De sier at tran er sunt,
men det smakte som en gammel hund.
Og gutten spyttet tranen ut «fy faen»…

Klokken 9:30 krysser vi polarsirkelen igjen (Bodø kl.02:30, Ørnes kl.07:00).IMG_4602

Tradisjonell fikk man (på sørgående rute) en skje med tran. Hmmm – det smakte som tunfisk i olje. «Möller’s tran hjelper å holde deg frisk, man får en sunt hjerte, og har et godt immunforsvar» sier reklamen til produsenten. Greit. Jeg tror at det er veldig viktig å få mye vitamin D i mørketiden. Gudskjelov har vi nok sol i Tyskland…

IMG_4648

Vi kjørte forbi Nesna kl. 11:00 og Sandnessjøen kl. 12:30.

Sandnessjøen! Sand-nes-sjøen? «En skipssekk skipskjeks» . For en tungeknekker…

Klokken 15:45 ankommer vi Brønnøysund. I byen var det speilglatt. Det var vanskelig å gå uten brodder, men ekte nordmenn trenger ikke pigger under skoene. Vi så kvinnfolk med stiletthæler. Jøss. De må ha god sykeforsikring…

P1010397

På grunn av at flere passasjerer stiger av i Trondheim var middag som en slags Captain’s dinner, men ikke så nobel som ombord på et vanlig cruiseskip. Det finnes ingen dresscode. Dessuten spiser kapteinen og hans offiserer i restauranten ombord hver dag. Det finnes ingen offisersmesse ombord. Så spiste vi alle:

Laksecarpaccio – med nordlandsreker og dillkrutonger, Andebryst – med solbærsaus, poteter og bakt purre, Karamellpudding – med krokan og karamellsaus

I Rørvik (kl. 20:30) møtte vi nordgående «MS FINNMARKEN» (fjerde generasjon). Vi besøkte dette store skipet. Skipet har plass til 1000 passasjerer.

IMG_4699