Når man reiser, har man noe å fortelle – Dag 9

Brun-Alsaker møtte en gammel kjenning på vei opp til Harstad kirke og kjenningen fortalte at han skulle i begravelse til en av byens kjente menn. «Skal ikke du i begravelsen?» spurte han. «Nei» svarte Brun-Alsaker, «førr æ vet at han ikkje ville ha kommet i min!»  (Harstadhumor, Bjørn Hall-Hofsø 2010)

Klokken 8:00 ankommer vi Harstad. Vi vil være med på utflukt med bussen til Sortland.

IMG_4479Vi begynte med en tur gjennom Harstad og kjørte videre til Trondenes middelalderkirke. Presten holder andakten på tre språk bare for Hurtigrutenpassasjerene. Norsk, tysk og engelsk. Til slutt sang alle i kor «Lovsyng vår herre», og hver på sine språk.

På andre siden av kirken ligger Trondenes Historiske Senter. Her kan man se en utstilling fra vikingtiden til i dag.

PIMG_4496å Riksvei 83 ligger Hundstadskogen ved Strømsbotn. Under broen ved Strømsbotn kan man plukke blåskjell. Nam nam…

Vi kjørte videre over Hinnøya. Her kan man se vakre fjorder og fagre fjell og fantastiske landskap.IMG_4516

Vi krysset Gullesfjorden med ferge, og underveis fikk vi frisklaget kaffe og te og deilige, hjemmelagede kaker.

Vi kjørte videre langs Sigerfjorden og til slutt møtte vi Hurtigrutebåten på Sortland igjen.IMG_4532

Klokken 14:15 ankommer vi Stokmarknes. Her ligger Hurtigrutemuseet. Det finnes en stor utstilling om historien av Hurtigruten. Det gamle Hurtigruteskipet «MS FINNMARKEN» fra 1956 er en del av Hurtigrutemuseet. I 1999 ble skipet jekket an land og nå kan man besøke den gamle damen tørrskodd.

IMG_4567

Etter Svolvær (kl. 18:30 – 20:30) tar nordlyset avskjed. «Ha det bra, Nordlyset. Vi kommer tilbake!»

IMG_4583

Siste stasjon i Lofoten var Stamsund (kl. 22:00). Her hørte kona mi en underlig lyd. Det hørtes som om noen prøvde å spille trompet. Han eller hun må sikkert øve seg mye… Oppløsning av denne «harmonisk» støy var likevel harmløs.  Klikk her