Når man reiser, har man noe å fortelle – Dag 8

Se et skip forlater havnen stevner ut på bølgen blå
vinden blåser friskt om stavnen fyller seil vi fart kan få…

IMG_4234Da vi seilte til Hammerfest kom vi forbi Melkøya. På Melkøya står Norges fem største produksjonsanlegg for naturgass. Gassen blir sendt i en 140 km lang pipeline fra et produksjonsanlegg som ligger på havbunnen på Tromsøflaket i Barentssjøen. Hele gassfeltet består av tre enkelte felt og blir kalt, «Snøhvit», «Albatros» og «Askeladd». På produksjonsanlegget på Melkøya blir denne naturgassen nedkjølt og komprimert til såkalte Liquified Natural Gas. LNG kan man eksportere til hele verden etter prosessen i spesialskipet.

Vi ankommer Hammerfest kl. 10:45. Brodder under skoene og ut på tur. Kona mi hadde idéen å klatre opp den såkalte sikksakkveien til utsiktspunkt Salen. Det var en masse snø og is på sikksakkveien. Etter hundre meter består rekkverket bare av et enkelt tau… og tauet slutter etter et par meter… på høyre siden var en avgrunn…

YESS endelig klarte vi det. For en fantastisk utsikt her øverst.IMG_4258

Og nå må vi klatre ned, men … VI TØR IKKE . . .

Som to katter som klatrer opp et tre og ikke tør å klatre ned, står vi fremfor sikksakkveien og tenker «Miauuuu, hvor er brannfolk med brannstigen?»

Man må alltid ha sikkerheten for øye, derfor lette vi etter et alternativ. Vi møtte en mann som spaserte med hunden sin og spurte han om en alternativ vei. Han pekte på en rekke grå huset i bakgrunnen og sa, der må detvære en vei til sentrum. Kun 1 kilometer her fra… Klokka sa at vi bare har 45 minutter til skipet. Vi løpte i retningen han hadde vist oss. Men det var en masse snø og is igjen og vi fant ingen vei.

+++ Ennå 40 minutter +++

Foran et rød hus møtte vi et ung par. Vi spurte igjen om veien til sentrum. Han viste oss en vei, det så ut som om det var mer enn en kilometer….

+++Jøss ennå 35 minutter+++.

Da jeg akkurat ville til å spørre om en taxi sa han at han akkurat skulle kjøre til sentrum. Vi skulle hoppe inn – han ville ta oss med. YESS – Redning i tide ! Tusen tusen takk til Jørgen og Lise 😉

Klokken 12:45 var MS Nordnorge igjen klar for avgang. Kona mi og jeg var ombord…

Etter Øksfjord (kl.15:30) kommer nordlyset tilbake. Grønne og røde farger. Lyset viser seg fra aller beste siden.

Mens vi ankommer Skjervøy kl.19:15 spiser vi Potet- og ramsløkssuppe med laksekaviar, Posjert laks fra Skjervøy med syltede gulrøtter, Vodkamarinert ytrefilet av okse med savoykål og Gulløye-poteter, Fløtepudding med varme bjørnebær

Kl. 21:30 presenterte bemanning av MS Nordnorge det nye strikkekolleksjon «Addicted to the North».

Kl. 23:45 ankommer vi Tromsø. Over Tromsø danset nordlyset ikke til å stoppe.

For en spennende dag…