Når man reiser, har man noe å fortelle – Dag 4

Den mengde søvn som en gjennomsnittlig person trenger, er alltid bare fem minutter mer.

ALAAAAARM!!! Da vi har trykket INFO-knappen på telefonen i lugar, kunne vi høre alle informasjoner ombord. Klokken 01:50 kommer melding: «Mine damer og herrer. Nu kan vi se nordlyset på babord/venstre side.» på norsk, på engelsk og på tysk…

Trollfjordlicht

Fem minutter senere står vi der ute og stirrer på himmelen. Ja. Vi har sett det første nordlyset i livet. Jeg tatt tre bilder før nordlyset var borte. Klokken 2:40 vi søvner vi og drømmer søtt igjen… Chrrrrrrr…..

img_3896

Ørnes kl. 09:15 (Brønnøysund kl. 00:45, Sandnessjøen kl. 03:45 Nesna kl. 05:25 forsover vi oss) med 15 min oppholdstid. Klokken 10:30 kommer Neptun (i egen person) på besøk ombord, da vi passerte Polarsirkelen (66° 33′ North) den 17.01.2015 kl. 07.12. Neptuns „nuss på nakkenvar i form av en sprut iskald vann i kragen min og deretter en liten snaps… Hey – hva tenker du? Bare eeeen liten snaps denne morgenen! Jeg er på ferie! img_3907

Etter lunsj (hmmm pinnekjøtt med kålrotstappe og potet) kl. 12:30 ankommer vi Bodø. Ut på tur, aldri sur. Med brodder, varm jakke og lue bevæpnet, «trasker vi i skog og over myr» til Bodø-sentrum. Jeg har banket på NRK-Nordlands dør: «He, hvor er kaffekruset mitt jeg har vant i fjor? Ligger det ennå i tollboden?» Hmm, sa jeg tollboden? Det skulle sikkert hete trollboden. Ikke noen åpnet døra og sola forsvant kl. 14:30 plutselig. Jøss. Da går vi heller tilbake til skipet før trollet kommer ut av bygget…

Nu vi skal gå videre på såkalte «Riksvei Nr 1» fra Bodø til Stamsund (kl. 19:00) og Svolvær (kl. 21:00). Svolvær er Lofotens største befolkningssted. I Svolvær Ja vel, i Svolvær kan man kjøpe stokkfisk – når det er ikke lørdag etter kl. 21:00 🙁

Klokken 22:56 ringer alarmen igjen. Nordlyset på styrbord, nei babord, nei over.. overalt . Kult!!! Man finner ikke nok superlativer for den slags, verdens heftigste naturfenomen.

Husj. Se og nyte litt…