Når man reiser, har man noe å fortelle – Dag 1

Det hadde vært en masse snø, frost, vindkast og uvær langs hele norskekysten det siste døgnet. Flere Hurtigrutebåter var forsinket eller kansellert på kort varsel. I Trondheim hadde ligget fire Hurtigrutebåter inntil videre ved kaien. Heldigvis var MS Nordnorge i rute hele tiden. Av og til må man ha litt flaks…

Det er onsdag den 14. januar 2015. Klokken 7:20 står Daniel foran døra. Han tar oss med til Köln-Bonn lufthavn fordi han drar på jobb. Kjempeflott idé og tusen takk til Daniel. k-20150114_151148Fly KL1808 gikk til Amsterdam Schiphol for å skifte fly KL1189 til Bergen Flesland. På Schiphol på Gate C11 var en masse folk som ville reise til Bergen. De så ut som turister. Mon tro skal de alle reise med Hurtigruten?

Ankomst i Bergen kl. 16:30. Bagasjen og svigermor sin rullator i hånd løpte vi til shuttlebussen. Svigermor dro med rullestol til bussen. Vi rakk heldigvis bussen, hadde vi måttet vente til den neste, to timer senere.

I bussen ble jeg kjent med Michael fk-IMG_3591ra Oxfordshire. Han og kona reiste for første gang med et cruiseskip. Han ville fotografere nordlyset på reisen. Jeg tenkte at han blir ikke den eneste som vil se dette fenomenet. Hele folk i shuttlebussen var bevæpnet med fotoapparat. Nordlyset skal ikke ha noen sjansen å skjule seg…

Klokken 22:30 var MS NORDNORGE straks klar for avgang. Og nå begynte en spennende seiltur til mørketiden, nordlyset, snø og is…k-IMG_3601