Restauranter i Oslo

P1020185Du vil tilbringe ei uke i Oslo og du er sulten. Det finnes masse restauranter i Oslo, men hvilken skal man velge?

Det beste er et tips fra en venn.

Anbefalte restauranter og pizzabakerier i Majorstuen-området er:

La Foccacia
Pizzabakeri
Hegdehaugsveien 36

Lukten av ekte italisk pizza slår imot deg når du entrer døra. Den hyggelige betjeningen lager et helt nybakt stykke Italia med knasende sprø pizzabunner og ferske ingredienser. Alt som mangler er bare et glass rødvin, men dessverre har denne lille restauranten ingen skjenkebevilling for alkohol. Utenom pizza kan du spise lasagne eller focaccia. En deilig dessert, italiensk is og en espresso til slutt? Ja, takk.
På tre små, høye bord med barkrakker kan du sitte og nyte maten. Alle rettene kan også fås som takeaway. Veldig grei pris for deilig mat.
Anbefales

Homan Bistro Bar
Bogstadveien 36
www.homansbistro.no

Homan Bistro & Bar ligger sentralt i Bogstadsveien i Oslo. Det var fredag og bistroen (innendørs) var stappfull. Utendørs fant vi plass. Utendørs? Om vinteren? Ikke noe problem. Vi satt på stoler med lammeskinn under oppvarmede markiser. Så hyggelig…

Et utvalg fatøl fra Norge, Belgia, Tyskland, Irland, Nederland, Skottland og USA kan du finne her. Det finnes også et veldig stort utvalg flaskeøl fra Belgia. Jøss, vi er i Norge. Dette kunne fort bli dyrt…

Du har et utvalg av en masse deilige retter som skalldyrsuppe, fish ‘n chips, hjortemørbrad, andebryst, shepherd’s pie, bangers and colcannon mash, kyllingvinger, snackstallerken osv. Men husets spesialitet er Homans Burger.
Maten smakte kjempedeilig hos Homan. Nydelige betjening og hyggelig atmosfære, selv når man sitter ute.

Homan Bistro & Burger? Vi kommer tilbake. Bordbestilling anbefales.

Olivia Hegdehaugsveien
Hegdehaugsveien 34, på hjørnet Bogstadveien
http://oliviarestauranter.no

Har du lyst å spise italiensk? Du kan få grillet kjøtt og fisk servert med ferske grønnsaker. Eller har du lyst å spise pasta? Et stort spekter av italiensk matlaging finner man her. Aperitivo, antipasti, primi piatti, secondo piatti – alla griglia, contorni uno, contorni due, salse, menu di Torino, menu di Milano, vino rosso, vino bianco, prosecco… Il rancio è pronto! Hadde det ikke vært for at den søte betjeningen kommer fra Norge, hadde du trodd du var i Italia.
Det kan også anbefales å reservere et bord, særlig om lørdagskvelden.
Man kan sitte innendørs og utendørs. Det spiller ingen rolle om det er vinter. Oppvarming under markiser var tilsynelatende standard i Oslo (eller i hele Norge).

Anbefales!

Smalhans
Waldemar Thranesgate 10, Inngang Ullevålsveien
www.smalhans.no

Begrepet Smalhans oppsto i Tyskland på 1600-tallet og kom til Bergen med hanseatene. Smalhans betyr rett og slett fattigdom. Og derfor kan man spise hos Smalhans når man har en smal pengekasse. Men du kan velge mellom en Smalhans meny (425 NOK) eller en Krøsus meny (615). Hver mandag legger de ut ny kveldsmeny. Vi spiste en Smalhans meny og vi drakk øl fra Aass bryggeri Drammen. Forresten, drikkemenyen skiftes hvert år. Her kan du finne et stort utvalg av vin og øl. Smalhans setter stor pris på økologiske og biodynamiske sertifiseringer av anvendte ingredienser. Interiøret er likeså økologisk og biodynamisk, men veldig hyggelig.
Betjening var så blid og forklarte oss to turister alt om Smalhans filosofi.

Jeg finner bare to ord – anbefales absolutt

Restaurant Schrøder
Waldemar Thranesgate 8
www.restaurant-schroeder.no

Kjenner du Harry Hole? Harry Hole er etterforsker hos Oslopolitiet. Han har en lidenskap for såkalte brune restauranter og Schrøder er hans stamrestaurant. Brune restauranter eller brune kaféer har fortsatt en avslappet atmosfære med en blanding av stamgjester (som Harry Hole), folk fra strøket som er der nå og da, og folk som ikke er lokale… Interiør i brune restauranter består av brune tremøbler og en sjarme fra forrige århundre.
Forresten er Harry Hole en romanfigur skapt av Jo Nesbø.

Hos Schrøder finner man tradisjonell norsk mat.
Rødspettefilet, fiskepudding, fersk dampet ørret, stekt makrell, hamburger, Wienerschnitzel, reinsdyr, biffkarbonader osv… Ellers finnes også « dagens rett», kjøkkensjefens anbefaling, spesielle retter til 17.mai, til jul og lutefisken til Harry Hole.
Av og til kan man ser Joe Nesbø i restauranten. Han sitter sikkert der og pønsker ut sin neste krim…

Deilig mat, blid betjening og spennende (brun) atmosfære. Schrøder er et hemmelig tips for tilhengere av Jo Nesbøs krim.

Kjære venner. Disse anbefalte restaurantene er sikkert bare toppen av isfjellet, men som et førsteinntrykk av restauranter i Oslo får det holde.

Vi takker Keyna og Lars Hoff for anbefalinger. Forresten finner man Oslos beste Bed&Breakfast hos Familien Hoff.